Le Livre en papier • Van Ik MOET naar Ik WIL via het RECHT op GEVOELENS de Patrick De Rore

publier-un-livre.com_1402-van-ik-moet-naar-ik-wil-via-het-recht-op-gevoelens
Van Ik MOET naar Ik WIL via het RECHT op GEVOELENS
Het boek gaat over relaties binnen de privé sfeer en de link met intermenselijke relatiepatronen op de werkvloer. ENCOUNTER Vlaanderen (voor privé relaties) en METHODE GOLDENBOX® (voor organisaties) hebben een unieke en innoverende aanpak gebaseerd op het uitspreken van gevoelens. De aanpak en de sterke gelijkenissen worden in dit boek op een levendige manier en herkenbare alledaagse situaties uit de doeken gedaan.
Via contact met onze gevoelens worden we bewust van onze diepere noden, wat we WILLEN of NIET WILLEN en hoe we kunnen kiezen om vrij te leven in plaats van ons te ‘laten leven’. Resultaat is een gelukkiger leven en minder kans op de ziektes van deze tijd zoals burn-out, maagzweer, kanker, hartfalen enz.
Voorwoord van Jan Vannoppen, directeur van VELT en nationaal verantwoordelijke (2015-2019) van ‘ENCOUNTER VLAANDEREN’
Prix : 19,50 €
Tous les prix incluent la TVA
Ik schreef dit boek om te beschrijven hoe de ‘taal der gevoelens’ kan helpen om in relatie dieper en gelukkiger te worden en vooral ook om een taboe te doorbreken in bedrijfsculturen. Ik had zelf ervaren welke vrijheid deze taal me bracht om een open dialoog aan te gaan in eerste instantie met mijn echtgenote Kristin. We ontdekten dit op een Weekend van Encounter in 1994 en het liet ons nooit meer los.
Encounter is een wereldwijde vrijwilligers organisatie met als doel de relaties tussen mensen te versterken door een nieuwe vorm van communicatie aan te leren.
Tot niet zo lang gelden was het ‘not-done’ om over gevoelens te spreken in een business omgeving. Daar telden alleen FEITEN die liefst met cijfers bewezen werden; uw gevoelens, laat die maar achterwege.
Gelukkig is daar nu stilaan verandering in gekomen. Ik werk al jaren als Sales Coach en in de meeste boeken en opleidingen over Sales is er een sessie om het ‘GOED GEVOEL’ na te streven bij de klant, waardoor die open is om jou te vertrouwen en de bereidheid groter is om samen te werken.
Toen ik de Methode GoldenBox® (MGB) en zijn bedenker Jurgen Steeman leerde kennen begonnen alle puzzelstukjes in elkaar te passen. MGB is eigenlijk de business versie die ik nooit zelf had kunnen bedenken en die helemaal aansluit met het gedachtengoed van Encounter.
Ik schreef dit boek omdat ik de linken wilde aantonen tussen MGB en Encounter en er over de communicatie via ‘de taal der gevoelens’ die bij Encounter gehanteerd wordt, naar mijn weten geen boek beschikbaar is.
Voor beide gedachte-goeden gold voorheen: het is niet te beschrijven, we kunnen dat niet uitleggen, je moet het beleven om het te begrijpen. Met die boodschap hebben mijn echtgenote en ik, talloze koppels aangespoord om een Encounter weekend te volgen. Velen zeiden: ‘wij hebben geen problemen’ en hoewel we dan argumenteerden dat het net NIET ging om mensen met relatieproblemen, schreven maar een vrij klein percentage zich in, toch een tiental.
Alle deelnemers hebben ons nadien bedankt, en dikwijls zeiden ze: dit hadden we vroeger moeten doen… En hetzelfde doet zich voor met Methode GoldenBox®. Geen enkele website geeft een complete uitleg van wat het nu écht is en het is in beide gevallen ook moeilijk in enkele woorden te beschrijven.
Het eerste hoofdstuk vertelt een heel gewoon verhaal over opvoeding dat u wellicht ook kon overkomen zijn en dat helpt om de invloed van onze opvoeding op ons huidige gedrag te begrijpen. In het tweede en derde hoofdstuk vindt u een uitleg van de taal der gevoelens in de filosofie van de organisatie Encounter, wereldwijd beter bekend als "Marriage Encounter".
Het vierde hoofdstuk is een beetje theoretisch en noodzakelijk om het mechanisme van gevoelens te begrijpen. In het vijfde hoofdstuk bespreek ik de ontkenning van emoties en gevoelens in bedrijven en het effect op de motivatie van werknemers. Het laatste hoofdstuk verklaart in detail de verschillende stappen van de Methode GoldenBox®
Achteraan zijn meerdere getuigenissen van deelnemers die één van de trajecten beleefd hebben.
Auteur : Patrick De Rore
Catégorie : Développement professionnel
Format : A5 (14,8 x 21 cm)
Nombre de pages : 138
Couverture : Souple
Reliure : Dos carré collé
Finition : Brillant
ISBN : 978-2-8083-0706-2
« Retour au catalogue
Patrick De Rore Patrick De Rore est un expert du terrain, un homme d'action plutôt que de discours académiques. Un jour scout, toujours... Tous les ouvrages de cet auteur »
Partager :
Le Livre en Papier c'est aussi :
Paiement par carte
Le Livre en Papier vous permet de payer vos commandes par Bancontact, Visa et Master Card mais également par virement bancaire.
Expédition à l'international
Le Livre en Papier expédie vos commandes où que vous soyez via les services de Bpost.
Publier votre livre gratuitement !
Le Livre en Papier vous permet de publier un livre gratuitement, sans surprise, ni frais cachés. Cliquez ici pour plus d'informations