Le Livre en papier • Een meertalige terminologie in de huisartsgeneeskunde de Marc Jamoulle

publier-un-livre.com_348-een-meertalige-terminologie-in-de-huisartsgeneeskunde
Een meertalige terminologie in de huisartsgeneeskunde
De “Meertalige Terminologie van algemene- en huisartsgeneeskunde - Nederlandse versie” biedt een niet-exhaustieve lijst van conceptdefinities. Het is de wereldwijde voertaal van familie/huisartsen tijdens hun wetenschappelijke samenkomsten.
De geneesheer, student en patiënt vinden hier de begrippen die het beroep in zijn complexiteit en uitgebreidheid insluit. Het boek illustreert door middel van foto’s en tekeningen de atmosfeer van dit internationaal beroep.
Voorgesteld door vier huisartsen, staat het boek hier ook ter beschikking in het engels, frans, spaans en portugees.
Prix : 12.50 €
Tous les prix incluent la TVA, hors frais de port
Deze monografie geeft, onder de naam Een meertalige terminologie in de huisartsgeneeskunde – Nederlandse versie de lijst van de Q-Codes en de bijbehorende definities weer.
Q-Codes, classificatie van niet-klinische items van de huisartsgeneeskunde, is ook beschikbaar in een vorm die compatibel is met de ontwikkeling van een ontologie. Die ontologie kan u op de webserver www.hetop. eu van het Departement van Informatie en Informatica (B2IM) van de Universiteit van Rouen (Frankrijk) vinden.
Q-Codes hebben tot doel om het merendeel van de organisatie-concepten van de huisartsgeneeskunde te vertegenwoordigen.
Q-codes vormen een aanvullend hoofdstuk van de International Classification in Primary Care – second version (ICPC-2). Ze maken deel uit van het 3CGPproject (Core Content Classification in General Practice/Family Medicine). 3CGP combineert dus de ICPC-2 en de Q-Codes voor het indexeren van documenten (artikelen, abstracts van congressen). Eerst wordt de ontwikkeling uitgelegd van dit indexatie systeem, specifiek voor de huisartsgeneeskunde. Daarna worden de mogelijkheden van de webserver HeTOP gedetailleerd toegelicht.
De lijst van Q-Codes wordt voorgesteld in tabelvorm, met vervolgens de gebruikte definities, gevolgd door een index.
Auteur : Marc Jamoulle
Editeur : CARE Editions
Catégorie : Ouvrages scientifiques - Médecine
Format : A5 (14,8 x 21 cm portrait)
Nombre de pages : 62
Couverture : Souple
Reliure : Dos carré collé, cousu au fil de lin
Finition : Brillant
ISBN : 978-2-39017-205-5
« Retour au catalogue
Marc Jamoulle Marc Jamoulle est médecin de famille à la Maison médicale Espace-Temps à Gilly dans les faubourgs de Charleroi en Belgique... Tous les ouvrages de cet auteur »
CARE Editions CARE Editions, Jumet, Belgique reprend son titre de CARE Editions asbl, Bruxelles, maison aujourd’hui disparue qui avait... Tous les ouvrages de cet éditeur »
Le Livre en Papier c'est aussi :
Paiement par carte
Le Livre en Papier vous permet de payer vos commandes par Bancontact, Visa et Master Card mais également par virement bancaire.
Expédition à l'international
Le Livre en Papier expédie vos commandes où que vous soyez via les services de Bpost.
Publier votre livre gratuitement !
Le Livre en Papier vous permet de publier un livre gratuitement, sans surprise, ni frais cachés. Cliquez ici pour plus d'informations